oNS Nieuws (nieuwsbrief 433)

Editie nummer 433 - 13-10-2016

In gesprek over veiligheid

Bron: Communicatie & Strategie

Van ontbijtcolleges tot rondleidingen: NS deed mee aan de nationale Week van de Veiligheid. Het thema dit jaar was ‘het zo goed mogelijk voorbereiden van medewerkers’. Daarom deelde NS Security door het hele land gadgets met informatie uit. Veel activiteiten stonden in het teken van het gesprek over veiligheid. Zo spraken V&S-medewerkers met collega’s van retail. Bij het verblijf van NS International stelden trainmanagers vragen aan V&S-medewerkers, politie en Security Management. Dinsdag was er een ontbijtcollege over hoe je als kantoormedewerker kan bijdragen aan de sociale veiligheid op het spoor.

Het Security Operations Center (SOC) hield elke dag rondleidingen. Bezoekers kwamen terecht in een beeldschermenjungle waar van alles gebeurt. Het SOC bestaat uit drie onderdelen. In de veiligheidscentrale komen meldingen en assistentieverzoeken binnen van medewerkers. De BTS alarmcentrale (Beheerste Toegang Stations) is er voor problemen op het station, bijvoorbeeld voor reizigers die opgesloten zitten in een lift. In de cameratoezichtruimte monitoren we vierentwintig uur per dag, 7 dagen per week de stations op onder andere afwijkend gedag. Dat is voornamelijk mensenwerk. De kunstmatige intelligentie die ervoor in de plaats kan komen, staat nog in de kinderschoenen.

Heb je een van de activiteiten gemist? En wil je toch meer weten over wat NS en veiligheid? Stuur dan een mail naar NSG.Security@ns.nl, dan maken we alsnog een afspraak. Daarnaast kan je altijd terecht op de iNSite-pagina van NS Security.