oNS Nieuws (nieuwsbrief 433)

Editie nummer 433 - 13-10-2016

Zondag weer Kinderboekenruil

Bron: Communicatie & Strategie

Net als vorig jaar organiseert NS de Nationale Kinderboekenruil. Dit jaar is dat op zondag 16 oktober, de laatste dag van de Kinderboekenweek. Van 10.00 – 16.00 uur kunnen kinderen terecht op Amsterdam Centraal, Breda en Arnhem Centraal. Ze kunnen hier hun boek ruilen voor een spiksplinternieuw exemplaar.

Daarnaast is er nog meer leuks te beleven. Zo zijn er pratende boekenkasten, bezoeken de boekenweekauteurs de stations waar de Kinderboekenruil plaatsvindt en lezen verschillende bibliotheekmedewerkers en schrijvers voor. Zoals Dolf Verroen, schrijver van het kinderboekenweekgeschenk Oorlog en Vriendschap en Floor Rieder illustrator en auteur van het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Waar is Ludwig? Als klap op de vuurpijl worden de kinderen ook voorgelezen door NS-collega’s in uniform.

We spraken met hoofdconducteur Henk Valk, standplaats Rotterdam. Als fervent lezer en groot voorstander van de Kinderboekenruil, heeft hij zich beziggehouden met de werving van de voorlezende NS’ers. Henk: “De jeugd spreekt me erg aan, want zij zijn de klanten van de toekomst. Ik ben blij dat wij als medewerkers op deze manier mogen bijdragen aan het leesplezier van de kinderen. Voor een kind is voorgelezen worden door iemand in uniform natuurlijk geweldig. Dit initiatief van NS is echt een schot in de roos”.

NS ondersteunt de Kinderboekenweek vanuit het programma Tijd voor Lezen. Treinreizen en lezen gaan goed samen, blijkt al jaren. En dit geldt ook voor jonge reizigers.