oNS Nieuws (nieuwsbrief 432)

Editie nummer 432 - 11-10-2016

De nieuwe Sprinter Flirt in 3D

Bron: Communicatie & Strategie

Waarschijnlijk heb je ‘m al wel een keer zien rijden op het spoor; de nieuwe Sprinter (type Flirt). Dit zijn nu nog allemaal testritten dus het blijft voor de meesten van ons bij het bekijken van de buitenkant van de trein. De Flirt 360° virtual reality Tour brengt daar verandering in.

Speciaal voor de collega’s die gaan werken met de Flirt is de virtual reality Tour ontwikkeld. Met deze app krijg je in combinatie met een 3D-bril een realistisch beeld van de Flirt. Het is net alsof je zelf door de trein loopt. Je kunt inzoomen op verschillende onderdelen en een voice-over geeft je meer informatie over bepaalde onderdelen in de trein. Een mooie innovatieve manier om alvast vertrouwd te raken met de nieuwe Sprinter zonder dat je zelf daadwerkelijk in de trein bent.

De app is bedacht door André Nouwens, Regisseur Vakontwikkeling Materieeltechniek bij de afdeling Talent- en Organisatieontwikkeling. Samen met verschillende NS-deskundigen heeft André zijn idee verder uitgewerkt en is de app werkelijkheid geworden. André: “Ik ben trots op het resultaat. Deze bril voegt een mogelijke nieuwe dimensie toe aan het leren bij NedTrain en past bij de visie op leren: Just in Time, Just for me en Just enough.”

Op 6 oktober konden de bezoekers van de IT-markt als een van de eersten de Flirt met de 360° virtual reality Tour bekijken. Onwennig, terughoudend en afwachtend namen sommige bezoekers plaats in de stoel. Nadat de bril en koptelefoon goed zaten, duurde het soms even voordat de ogen de juiste focus hadden gevonden. Maar al snel klonken er daarna kreten van verwondering en verbazing. Een mooie app voor een mooie trein!

Rond half oktober kunnen de ca. 11.000 collega’s die met de Flirt gaan werken virtueel kennismaken met de Flirt, dan ontvangen zij de VR-bril.