oNS Nieuws (nieuwsbrief 431)

Editie nummer 431 - 6-10-2016

Boudewijn (8) steelt de show

Bron: Communicatie & Strategie

NS was afgelopen dinsdag te gast bij Inspiration360, een groots opgezette duurzaamheidsbijeenkomst in de Ziggo Dome. De reden hiervoor? Nederland is binnenkort het eerste land ter wereld waar alle elektrische treinen op groene stroom rijden. Boudewijn (8), speciale gast van NS, stal de show met zijn tekening van treinen met windmolens.

Boudewijns kunstwerk kwam terecht bij Roger van Boxtel, president-directeur van NS, die nodigde vervolgens Boudewijn en zijn moeder uit voor Inspiration360. Op het podium overhandigde hij de tekening aan staatssecretaris Sharon Dijksma van I&M. Ook zij vond de tekening zeer inspirerend en nam deze met een brede lach in ontvangst. Alle blikken waren echter gericht op Boudewijn, omdat hij en zijn tekening op dat moment op een levensgroot scherm te zien waren. Boudewijn glom van trots.

Al Gore, de schrijver van ‘An inconvenient thruth’ (over de opwarming van de aarde, red.) was dinsdag de Key-note speaker in de Ziggo Dome. We weten niet of hij Boudewijns tekening heeft gezien, maar hij was goed op de hoogte van het feit dat alle elektrische treinen in 2017 op windenergie rijden. Hij noemde NS in zijn speech als voorbeeld: “As an example, I heard that in de Netherlands all the trains ride on windenergy”.