oNS Nieuws (nieuwsbrief 431)

Editie nummer 431 - 6-10-2016

Maandrapportage spoorweg- en arbeidsveiligheid juli en augustus 2016

Bron: Spoorweg- en arbeidsveiligheid

We kunnen leren van onveilige situaties en willen deze voorkomen. Daarom zetten we maandelijks de belangrijkste uitkomsten over onveilige situaties, incidenten en ongevallen op gebied van spoorweg- en arbeidsveiligheid voor je op een rijtje. Deze keer van juli en augustus.

Inspecties
Zowel in juli als augustus blijft het aantal correct uitgevoerde inspecties met respectievelijk 78 en 85 procent onder de norm van 91 procent. Dit is al de vierde maand op rij het geval. Veiligheidscommunicatie laat een lichte stijging zien, maar haalt nog lang niet de norm van 60 procent. Het niet gebruiken van “over” en “sluiten” is de meest voorkomende reden.      

STS-passages
De dalende trend van de afgelopen twaalf maanden zet door. In juli deden zich vijf STS-passages voor en in augustus drie, waarvan een bij NS international.

Juli
In Deventer bereikt een trein het gevaarpunt tijdens het rangeren bij sein 126. Er is geen schade aan materieel en infra. Het onderzoek hiernaar is afgerond. In Utrecht rijdt een trein na een geel seinbeeld door sein 2652 en halteert langs het perron. Ook hier geen schade aan materieel en infra. Een andere trein passeert sein 2890 na seinbeeld geel knipper vier ondanks de uitgevoerde snelremming. In Bilthoven rijdt een trein door sein 857. Tot slot rolt in Rotterdam een trein door sein 240 als de machinist tijdens het nemen van de remproef het formulier voor de vertrekmachinist invult. Machinisten zijn gewezen op het niet gelijktijdig verrichten van handelingen. Het onderzoek naar de twee STS-passages in Utrecht, Bilthoven en Rotterdam zijn opgeleverd.
Augustus
Een trein rijdt in Hattemerbroek een stoptonend sein 2826, het gevaarpunt  wordt niet bereikt. In Arnhem rijdt een trein door stoptonend middensein 2126. Tot slot passeert een internationale trein richting het rangeerterrein stoptonend sein 214 langs het perron. ATB-VV grijpt in. De onderzoeken worden in oktober afgerond.

Ongevallen en incidenten
Zowel in juli als augustus deden zich geen spoorwegongevallen voor.
In juli doen zich elf incidenten voor, vijf STS-passages en zes andere incidenten. In augustus twee STS-passages en drie andere incidenten. In juli raakt een machinist lichtgewond in Roosendaal tijdens een trein-, treinbotsing tijdens een rangeerbeweging. In Nijmegen rijdt een trein onder de bovenleiding vandaan, waardoor de pantograaf en bovenleiding beschadigd raken. In Rotterdam vertrekt een trein met open deuren. In Amsterdam voert een machinist een snelremming uit als een aspirant machinist de trein in beweging zet als een sein uit de stand stop komt. In Arnhem raakt een trein met een draaistel uit het spoor voorbij wissel 901. Er wordt onderzoek gedaan naar ontsporingen op handbediende wissels. Tot slot raakt een machinist in Haarlem een ICM tijdens een geduwde rangeerbeweging. Dit levert schade op. In augustus ontspoort in Eindhoven een trein tijdens het rangeren. In Leiden botst een trein tegen een stootjuk. Tot slot gaan blijven tijdens het vertrekproces in Krommenie deuren open- en dichtgaan. Een kind komt tussen de deur en reizigers laten spullen in de ballast vallen.  

Ongevallen en veilige situaties
In juli zijn 23 onveilige gebeurtenissen gemeld waarvan tien technische STS-en. Acht keer kwam een trein niet in zijn geheel langs het perron. Eenmaal was er sprake van twee treinen op een spoor, een keer onterecht sleutelen, eenmaal vertrok een trein met een open deur. Een keer vertrok een trein met een defect stel en eenmaal werd een machinist onwel. In augustus worden elf onveilige gebeurtenissen gemeld, waarvan drie technische STS-en. Vijf keer kwam een trein niet in zijn geheel langs het perron. In ’s Hertogenbosch vertrok een trein zonder volledige aanwijzing. Op station Schiphol Airport vertrok een machinist zonder hoofconducteur, waarmee de trein een tunneltraject inreed zonder hoofdconducteur en eenmaal was er een bijna-aanrijding met een voetganger op een onbewaakte overgang in Heemstede Aerdenhout.

Melding onveilige situaties in juli en augustus
Het aantal meldingen van onveilige situaties blijft sinds juni achter. De top vier van meldingen:
1. Meldingen over infra: seinen, borden en bakens, met name over slechte zichtbaarheid door begroeiing, ongunstige plaatsing of niet aangekondigde verplaatsing.
2. Meldingen over looproutes en -paden. Zoals in- en uitstappen op een spoor dat daarvoor niet is ingericht. Of over verzakte of slecht onderhouden paden met struikelgevaar tot gevolg.
3. Vertreklichten die defect zijn of overactief of die zijn verplaatst.
4. Te lange treinen langs het perron