oNS Nieuws (nieuwsbrief 430)

Editie nummer 430 - 3-10-2016

NS in de Week van de Veiligheid

Bron: Communicatie & Strategie

De Week van de Veiligheid 2016 wordt van 10 tot en met 16 oktober georganiseerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. NS doet weer mee. Het thema dit jaar is ‘het zo goed mogelijk voorbereiden van medewerkers’.

Die week worden er door Nederlandse overheidsinstanties en ondernemingen activiteiten opgezet die inzicht geven in hoe om te gaan met (potentieel) sociaal onveilige situaties. NS richt zich hierin vooral op de meldingsbereidheid. Daarom gaan we informatie uitdelen op de vijf grootste standplaatsen, vier grootste kantoorlocaties en vijf emplacementen. Tegelijkertijd gaan V&S-medewerkers op pad om in gesprek te gaan met retailmedewerkers. Daarnaast zullen V&S, politie en Security Management twee ochtenden bij het verblijf van NS International vragen beantwoorden van aanwezige Trainmanagers over bijvoorbeeld bevoegdheden en samenwerking. Ook is er een passend ontbijtcollege over veiligheid in het Trefpunt en worden er rondleidingen georganiseerd op het Security Operations Centre (SOC).

Collega’s die willen deelnemen aan het ontbijtcollege (dinsdag 11 oktober, 09.30 tot 10.30 uur, Trefpunt, Laan van Puntenburg Utrecht) of een rondleiding op het SOC (dagelijks, 16.30 tot 17.00 uur, 2.240, Laan van Puntenburg Utrecht) kunnen zich nu aanmelden via NSG.Security@ns.nl.

Mocht je meer willen weten over het thema, de evenementen en het programma tijdens de Week van de Veiligheid of de organisatie van de landelijke week, kijk dan op de iNSite-pagina van NS Security.