oNS Nieuws (nieuwsbrief 430)

Editie nummer 430 - 4-10-2016

Dierendag: MUS, VOS en MOL bij NS

Bron: Communicatie & Strategie

Op 4 oktober is het dierendag. Hoogste tijd om even bij de beestjes van NS stil te staan. Wist je dat NS, Vossen, Mussen en Mollen heeft? Deze dieren helpen bij de begeleiding van reizigers bij verstoringen. Zij voorzien onze klanten van informatie.

De ‘dieren'
VOS (Vrijwilliger Onbemenst Station): Dit dier is actief op onbemenste stations. Vaak zijn dit stations in de buurt van hun woonplaats. De Vos wordt door NS-Reisregie opgeroepen. Door een geautomatiseerd telefoonbericht kan hij aangeven of hij beschikbaar is of niet.

MUS (Medewerker Uitzonderlijke Situatie): De Mus wordt ingevlogen bij een uitzonderlijke situatie op een bemenst station. Op zo’n moment assisteren zij de vaste medewerkers op het station. Mussen worden, net als Vossen, telefonisch om hun beschikbaarheid gevraagd.

MOL (Medewerker Op Locatie): Dit dier begeleidt reizigers op een station of locatie waar hij niet Vos of Mus is. Dit kan elk station zijn, bemenst of onbemenst. Wanneer een Mus of Vos op een station komt waar iets aan de hand is, kan hij bij het Medewerkers Contact Centrum (MCC) aangeven dat hij te hulp schiet.

En dan hebben we nog de gele kanarie. Dit is een NS-medewerker die, zonder Mol, Mus of Vos te zijn, gaat helpen. Hoe lief bedoeld ook, dit is niet handig. Want de gele kanarie krijgt niet de informatie die de Mollen, Mussen en Vossen krijgen.

Meer informatie over Mussen en Vossen is beschikbaar op iNSite, onder Organisatie -> Buitenwerk

Aanmelden
Wil jij je diensten aanbieden bij de dierenbrigade van NS? Meld je dan aan via NSR.Vrijwilligers-Station@ns.nl . Je kunt aangeven voor welke stations je Vos of Mus wil zijn. Hierna krijg je instructie over je taak via een e-learning programma op Mijn LeerPortaal. Daar word je precies verteld wat je moet doen. Tijdens je dienst krijg je op je smartphone pushberichten, zodat je alle noodzakelijke informatie bij de hand hebt.