oNS Nieuws (nieuwsbrief 429)

Editie nummer 429 - 29-9-2016

Mickey Mouse sticker

Bron: Communicatie & Strategie

“Op een dag stapte ik in de trein, niet dat ik ergens heen moest maar meer om mijn hoofd leeg te maken. Ik had die dag slecht nieuws gehad binnen de familie, dus een beetje bedroefd zat ik muziek te luisteren. Op Schiphol zoek een snoepautomaat op en gooi €2,50 in het automaat voor een zakje schoolkrijtjes. Maar het zakje blijft hangen. Ik stop er nogmaals €2,50 in, het eerste zakje valt eruit maar nu blijft het tweede zakje hangen. Ik denk bij mijzelf “ik hoop dat de volgende meer geluk heeft”. Terwijl ik in de trein zit hoor ik de conductrice aankomen. Zij maakt met iedere reiziger die ze controleert een kort praatje. Ik kijk achterom en zie daar de lachende, roodharige, conductrice aankomen. Als ik haar mijn OV Chipkaart geef zegt ze vrolijk tegen mij “wilt u misschien een OV Chipkaart versiering hebben?”. Een beetje verbaast kijk ik haar aan. Ze haalt een bakje tevoorschijn met allemaal kleine stickertjes en zegt “niet over de letters of de foto”. Ik pak er een Mickey Mouse stickertje uit en plak deze op een vrij plekje op mijn OV Chipkaart. Glimlachend denk ik ,“Ik ben in de trein blij gemaakt met een klein stickertje”.

Om 00.22 stap ik de trein uit in Weesp. Ik stap in een dubbeldekker bus richting Almere. Achter het stuur zit een gezellige, jonge chauffeur. Ik ken hem wel, hij is altijd vrolijk en rijdt keurig. Ik neem boven in de bus plaats. Ik krijg er een vakantie gevoel van.

Op Almere CS stap ik uit om nog even naar de nachtwinkel te gaan. Met de volgende bus reis ik verder naar huis. Aangekomen op het laatste station pak ik mijn OV Chipkaart en zie ik het Mickey Mouse stickertje . Met dezelfde lach op mijn gezicht loop ik naar huis en denk ik “ja mensen maken het verschil”.

Beste NS, koester deze mensen. En mevrouw de conductrice: bedankt dat je mijn dag beter hebt gemaakt met een klein stickertje".