oNS Nieuws (nieuwsbrief 395)

Editie nummer 395 - 26-4-2016

NS machinisten geslaagd voor het Eurostar materieelexamen

Bron: Bron: NS International

Zes NS-machinisten zijn vorige week geslaagd voor het Eurostar materieelexamen. Zij gaan binnenkort in opdracht van Siemens, tijdens de testperiode in Nederland, rijden met de nieuwe hogesnelheidstrein van Eurostar, de Velaro e320-trein.

Het examen was de afsluiting van twee intensieve opleidingsweken bij Eurostar in London. Tijdens de opleiding hebben de collega’s uitgebreid kennisgemaakt met de nieuwe trein. Een groot deel van de opleiding is gedaan aan de hand van een simulator. Eurostar heeft twee identieke simulatoren laten bouwen. Deze werken exact hetzelfde als de treinen buiten en bieden dus erg goede leer- en oefenmogelijkheden. Om de trein in de praktijk te leren kennen hebben machinisten in de tweede week van de opleiding (mee)gereden met de nieuwe Eurostar treinen die al rijden tussen Parijs en Londen.

Bastian Pit, Teamleider/Vakondersteuner: “Het opleidingstraject in Londen was een fantastische ervaring, het was iedere dag weer een feest. Alle machinisten die zijn opgeleid, zijn zeer enthousiast over deze mooie nieuwe trein die tussen Amsterdam en London zal gaan rijden.”

De instructeurs van Eurostar vonden het omgekeerd leuk om Nederlandse machinisten te ontvangen en op te leiden. Zij waren onder de indruk van de kennis en ervaring van onze machinisten en vooral ook van het enthousiasme dat zij voor het project hebben. De zes NS-machinisten zijn nu bevoegd om straks met Eurostar op het traject Amsterdam – Brussel te rijden.