oNS Nieuws (nieuwsbrief 279)

Editie nummer 279 - 26-2-2015

Extra maatregelen Feyenoord – AS Roma

Bron: Concernveiligheid

Vanavond om 21:00 uur speelt Feyenoord in de Rotterdamse Kuip tegen AS Roma de returnwedstrijd in de Europaleague. Voor deze wedstrijd komen naar verwachting 2400 Roma-supporters naar Nederland. Een groot deel van hen zal eerst Amsterdam bezoeken waarna zij richting Rotterdam afreizen voor de wedstrijd. Daarom staat op Amsterdam Centraal vanaf 17:30 uur een speciale dubbeldekker klaar (spoor 2b). Deze trein vertrekt om 17:44 uur richting Rotterdam Stadion (aankomst 18:58 uur). Voor de terugreis zijn twee dubbeldekkers geregeld. De geplande vertrektijd van de eerste trein (afhankelijk van het eindtijdstip van de wedstrijd) is 0:01 uur vanaf Rotterdam Stadion naar Amsterdam Centraal (aankomst 1:02 uur). En van de tweede trein 0:14 uur (aankomst Amsterdam Centraal 1:25 uur). Deze speciale AS Roma-supporterstreinen worden begeleid door de politie.

Voor het begeleiden van supporters die met andere treinen of vanaf andere plaatsen in Nederland richting Rotterdam reizen, zetten we waar nodig extra collega’s in van Veiligheid & Service (V&S).

Extra politie
Op de stations Amsterdam Centraal, Rotterdam Stadion en Rotterdam Centraal is extra politie aanwezig. Daarnaast houdt onze Veiligheidscentrale via de camera’s op de betreffende stations de situatie nauwlettend in de gaten. Op Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal geldt vandaag (net als tijdens Koningsdag) een verbod op de (ver)koop van alcohol. Op Rotterdam Centraal is de Fanshop van Feyenoord uit voorzorg gesloten.